Top
Home Aktiviti Kemudahan Lokasi Galeri Berita Hubungi
 

Pautan Utama

Flying Fox
Abseiling / Repelling
Rafting
Canoeing
Obstacle course
Jungle Trekking
Compass Marching
Survival Intro
Survival Experience
Jungle War Game
 
 
Pakej-Pakej Menarik :

more >>

find us on Facebook

Brindley Training & Camp /Berita

Berita

Brindley Training & Camp menyediakan ruangan berita untuk para pengunjung mendapatkan maklumat -maklumat seperti program disediakan, tawaran pakej-pakej menarik serta berita yang berkaitan dengan kami sebagai sebuah Pengendali Kem Perunding Latihan.

News Update| Archive NewsLatihan Abseiling Mengurangkan Rasa Gayat
Rasa gayat dan gerun bagai menggigit-gigit jantungku. Kalau diikutkan hati, mahu saja aku meminta pengecualian dari aktiviti abseiling itu. Peralatan keselamatan telah siap terpakai. Bolehkah aku melakukannya? Kalau orang lain boleh buat, mengapa aku tidak?? Aku cuba memotivasikan diri dengan bisikan-bisikan positif. Ahli-ahli kumpulan yang telah melepasi cabaran itu turut memberi suntikan semangat kepadaku dengan senyuman gembira dan isyarat ‘thumbs-up’ kepadaku sebaik sahaja mereka mendaki semula ke atas tebing.
Read More...
11 Mar 2009 - 09:17 by Halimah Info |

Latihan Luar (Outdoor) Merapatkan Jurang Komunikasi“Di tempat kerja, saya jarang berkomunikasi dengan staff sokongan bahkan saya tak berapa kenal nama-nama mereka. Ternyata latihan luar sebegini mampu merapatkan jurang di tempat kerja yang disebabkan oleh perbezaan jawatan dan pangkat. Kemesraan dapat dipupuk dalam kumpulan kerana perlunya komunikasi dan interaksi dalam melaksanakan misi kumpulan. Saya kini lebih menghargai dan mengenali staff sokongan selepas latihan ini. Nampak kelebihan mereka dalam menjayakan aktiviti-aktiviti yang mencabar di sini.” Encik Z.


Read More...
11 Mar 2009 - 09:10 by Halimah Info |

Brindley Training & Camp di Sinar Harian 22 Nov 2008
Dapatkan artikel "Latihan Luar (outdoor) Memupuk Semangat Berpasukan".Ketahui bagaimana pasukan anda boleh memupuk semangat berpasukan di Brindley Training & Camp di www.mybrindley.blogspot.com

Coretan Pengalaman di Brindley Training Camp24 Nov 2008 - 08:59 by Halimah Info |

Selamat datang keruangan berita MyBrindley..
Hello and welcome to Mybrindley News!


Organisasi Tuan pasti tidak menoleh lagi kerana Brindley Training & Camp dilengkapi dengan kemudahan – kemudahan yang secukupnya untuk pengendalian program – program latihan terutama yang berteraskan outdoor dan aktiviti lasak

Melengkapkan lagi kemudahan – kemudahan yang ada ialah barisan jurulatih kami yang berpengalaman, terlatih, komitmen dan profesional dalam mengendalikan program latihan.

Website: Promosi Link

13 Nov 2008 - 07:24 by Postmaster Info |


News management powered byXpression News

 

 

+606 6610 764
   
Mengapa Brindley?
Downarrow

Organisasi Tuan pasti tidak menoleh lagi kerana Brindley Training & Camp dilengkapi dengan kemudahan – kemudahan yang secukupnya untuk pengendalian program – program latihan terutama yang berteraskan outdoor dan aktiviti lasak. Melengkapkan lagi kemudahan – kemudahan yang ada ialah barisan jurulatih kami yang berpengalaman, terlatih, komited dan profesional dalam mengendalikan program latihan.


Home   Aktiviti  |  Kemudahan  |  Lokasi   Galeri   Berita |  Hubungi  | Pelanggan Pakej Pertanyaan Tempahan (Cetak Borang )
.
+606 6610 764